İçeriğe geç

Müdellel Anlamı Nedir

Mülayemet anlamı nedir?

Şaka şaka.

Müşel ne demek?

Türkler ayrıca zamanı belirlemek için 12 hayvanlı kendi takvimlerini geliştirdiler. Her yıl -toplamda 12 yıl- bir hayvanın adını aldı ve her 12 yıllık dönem için “müçe, müçö, müsel, müçöl” terimleri kullanıldı.

Rıfk ne demek?

Yumuşaklık ve nezaket anlamına gelen ahlaki bir terimdir. Zekâ ve eğitimle edinilen ahlaki erdem, insan ilişkilerinde hoşgörülü, affedici ve medeni davranışı mümkün kılar. Şefkat ve iyilik gösterme anlamına gelen Kur’anî bir terimdir.

Müşhil ne demek?

Laksatifler, müshil veya purgatifler dışkıyı yumuşatan ve bağırsak hareketlerini artıran maddelerdir. Kabızlığı tedavi etmek ve önlemek için kullanılırlar. Gliserin fitilleri müshil olarak kullanılır. Laksatifler, müshil veya purgatifler dışkıyı yumuşatan ve bağırsak hareketlerini artıran maddelerdir. Kabızlığı tedavi etmek ve önlemek için kullanılırlar. Gliserin fitilleri müshil olarak kullanılır.

Münebbi ne demek?

Ebu Tayyip’in lakabı olan El-Mütenebbi, “peygamberlik eden, geleceği haber veren” anlamına gelmektedir.

Müziyat ne demek?

(ﻣﻮﺫﻳﺎﺕ) i. (Ar. mūẕі „mūẕiyāt çoğul eki -āt ile, “işkence”den) pireler, sivrisinekler vb. insanları rahatsız eden küçük hayvanlar ve zararlılar.

Hilm nedir?

Buna göre Hilm; sabır göstermek, hoşgörülü olmak, kendini tutmak ve öfke zamanlarında vakarlı olmak, intikam almaya muktedir olduğu halde intikam almaktan kaçınmak anlamına gelir. Hilm sahibi olmak genel olarak; yumuşak huylu ve hoşgörülü bir davranışla yansıyan olumlu bir niteliktir.

Mürafık ne demek?

Sana eşlik eden, dost, yoldaş, yoldaş olan kişi.

Zaruri bir durum ne demek?

Arapçada zorunluluk, kısıtlama, sıkıntı anlamına gelen bir kelimedir. Bir kişi “Bu önemli bir görevdir” dediğinde, kişinin bu görevi tamamlaması gerektiği anlamına gelir.

Mükeffir ne demek?

İslam hukukunda tekfir (Arapça: تكفير), bir Müslümanın başka bir Müslümanı kâfir ilan etmesidir. Tekfir eden kişiye ise mukaffir denir.

Mülhem ne demektir?

Mülhem’in çok eski bir kelime olduğu ve günlük dilde hala kullanıldığı bilinmektedir. Bu kelimenin anlamı genellikle “ilham almak” veya “bir şeyden ilham almak” anlamına gelir.

Mülhak ne demek?

Medeni Kanun’dan önce kurulan vakıflar arasında mülhak vakıflar da yer almaktadır. 5737 sayılı Vakıflar Kanunu’na göre, mülga 743 sayılı Türk Medeni Kanunu’nun yürürlüğe girmesinden önce kurulan ve yönetimi kurucuların altsoyu tarafından üstlenilen vakıflara mülhak vakıflar denir.

Müalim ne demek?

Türkçe kullanımında, eğiten veya öğreten kişi anlamına gelir. Bu kelime değiştirilir ve geliştirilirse, “öğretmen” veya “eğitmen” gibi daha yaygın ve anlaşılır kelimelerle değiştirilebilir.

Mülhem ne demek anlamı?

En kısa tanımıyla ilham, bir şeyden esinlenmek veya esinlenmiş olmak olarak tanımlanır. Sıkça kullanılan ve yüksek bir fayda değerine sahip bir kelimedir. Mülhem ne anlama gelir? “Kişinin kalbine gelen, bir kişinin kalbine giren, Tanrı’nın ilham yoluyla kalbe gösterdiği bir şey” anlamına gelen bir kelime olarak bilinir.

Mülhem ne demek TDK?

Türk Dil Kurumu’na göre ise Mülhem kelimesi “içinde doğan, birinin içine doğan, esinlenen” anlamına gelmektedir.

Müzmel ne demek?

Dilimize Arapçadan giren mucmal kelimesi “ijmal” kelimesinden türemiştir. “İjmal” kısaca özetlemek ve açıklamak anlamına gelirken, “mucmel” kelimesinin sözlük anlamı “özetlemek”tir. Bu kelime çoğunlukla roman ve kısa hikaye gibi düzyazı eserlerinin sadeleştirilmiş baskıları için kullanılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Eve Gelen Escort