İçeriğe geç

Memurlara Ödenen Aylık Hangi Hallerde Geri Alınmaz

Memura fazla yatırılan para geri alınabilir mi?

Alınan tedbirlere rağmen, maaş unsurlarının yanlış uygulanması, ödenmemesi gereken aylık kısmın ödenmesi veya yanlış terfi gibi nedenlerle memurlara fazla maaş ödenmesi halinde, fazla ödenen maaşlar memurlardan geri alınır.

Verilen maaş geri alınır mı?

Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebe Genel Müdürlüğü Genel Tebliği (Fazla ödenen veya haksız ödenen emekli maaşlarının tahsili) Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, kamu görevlileri tarafından örneğin yanlış ve usulsüz ödemeler nedeniyle fazla ödenen maaşlar tahsil edilecek.

657 Sayılı devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesi nedir?

Memur, üstünden aldığı emrin Anayasa, kanun, tüzük ve yönetmelik hükümlerine aykırı olduğunu düşünürse, emri yerine getirmez ve bu aykırılığı emri veren kişiye bildirir. Amir emrinde ısrar eder ve yazılı olarak yenilerse, memur bu emri yerine getirmekle yükümlüdür. Ancak, emri yerine getirme sorumluluğu emri veren kişiye aittir.

Memura geriye dönük ödeme var mı?

Bunlara bakılır. Dolayısıyla, kamu görevlilerine fazla ödenen meblağların tahsilinde görevlinin hilesi veya yalan beyanı olmadığı sürece, son ödeme tarihinden itibaren altmış gün geçtikten sonra ödenen paranın yasal faiziyle birlikte geri ödenmesini talep etmek hukuka aykırıdır.

İdari hatası nedeniyle yapılan ödeme geri istenebilir mi?

Bu içtihat, hukuka aykırı terfi veya nakil sonucu ödenen bedelin, görevlinin yokluğunda, açık hatasında, yalan beyanında veya hilesinde bulunması hâlinde idare tarafından, ihbar süresi aranmaksızın her zaman geri alınabileceğini öngörmektedir.

Fazla maaş ödemesi kamu zararı mı?

g) Kanunda öngörülmemiş olsa bile ödeme varsayılır. Bu nedenle, yeni kanuna göre aşırı ve haksız ödemeler de kamu zararı olarak kabul edilir.

İstifa eden memurun maaşı geri alınır mı?

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 164 üncü maddesi hükmü gereğince, memurların maaşları her ayın başında peşin ödenir ve emeklilik veya ölüm halinde o aya ait aylık maaş peşin ödenir ve geri alınamaz.

İstifa eden memur promosyonu geri öder mi?

9.

Yapılan maaş zammı geri alınabilir mi?

İşverenin tek taraflı iradesiyle çalışanın ücretinde indirim yapılması mümkün değildir. Çalışanın ücretinde indirim yapılması ancak işverenin bunu temel değişiklik prosedürüne uygun olarak çalışana bildirmesi ve çalışanın bunu kabul etmesi halinde mümkündür.

Memur 5 gün 5 gün izin alabilir mi?

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 104. maddesinin (C) fıkrası 1- Devlet memurlarına, babalık, evlenme ve ölüm hariç olmak üzere, zorunlu sebeplerle, mazeretlerine bağlı olarak, 10 gün izin verilebilir. Öğretmenler hariç, ihtiyaç halinde ek 10 gün izin verilebilir.

657 sayılı kanunun 68 B maddesi nedir?

“14.07.

657 sayılı kanunun 36. maddesi nedir?

Soyluluğu tasdik edilecek memurun yeni derece ve kademesi, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 36 ncı maddesinde öngörülen öğrenim düzeyi bakımından memuriyete giriş derece ve kademesine varsa memuriyet ve diğer hizmetlerdeki (askerlik vb.) hizmet süresi eklenmek suretiyle tespit edilir.

Yatan maaş geri alınır mı?

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun değiştirilen 164. maddesine göre, maaşlar her ayın başında peşin ödenir. Bu peşin ödenen aylıklar emeklilik veya ölüm halinde iade edilmez.

Maaş iadesi nedir?

Maaş iadesi nedir? Maaş iadesi, maaşını aldıktan sonra iş akdi feshedilen çalışanın maaşından geri ödenmesi gereken tutardır.

30 yıl çalışan memur ne kadar emekli ikramiyesi alır?

Kadrolu memurlar 30 yıllık hizmetten sonra çalıştıkları her yıl için 1.600 lira ek emeklilik ikramiyesi alırlar. Bunların sayısı 2’dir.

İstifa eden memur promosyonu geri öder mi?

9.

Memurluktan atılan geri dönebilir mi?

Kamu hizmetinden ayrılan veya ayrılmış sayılanların yeniden atanma işlemleri. Kamu hizmetinden kendi isteğiyle ayrılan veya ayrılmış sayılanlar, 657 sayılı Kanunun 92 nci maddesi uyarınca, bu durum iki defadan fazla olmamak ve bekleme süresi dolmak kaydıyla kamu hizmetine geri dönebilirler.

Fazla çalıştırılan memur ne yapmalı?

Yönergenin 18 ve 18. maddelerinde; “Öğretmenler hariç olmak üzere, normal çalışma saatleri dışında fazla mesai ücreti almadan çalıştırılan memurlara tatil hakkı tanınır; fazla mesai yapılan her sekiz saat bir gün olarak sayılır.” hükmü yer almaktadır.

Bir memurun maaşından en fazla ne kadar kesinti yapılabilir?

Zararın giderilmesi sulh yoluyla sağlanırsa, sulh sürecinin sonuçlanmasını izleyen ayın başından itibaren memurların maaşlarından mutabakat esaslarına göre kesintiler yapılır. Memurların maaşlarından kesilecek miktar, kendilerine ödenecek net maaşın 1/3’ünü geçemez ve 1/4’ünden az olamaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir